cz en de ru

#vcukuletu sladké sushi s Lipánkem doplněné čerstvým ovocem a malinovým dipem

Suroviny
Sushi:
1 hrnek rýže na sushi
1 hrnek mléka
½ hrnku smetany
½ hrnku vody
2 lžíce cukru
Lipánek vanilka, čokoláda
čerstvé ovoce – kiwi, jahody
sezamová semínka
hořká čokoláda
chia semínka

Malinový dip:
hrneček malin
Lipánek MAXI smetanový

Recept
V hrnci smícháme mléko, smetanu, vodu a cukr a přivedeme k varu. Pak vsypeme rýži a na mírném ohni vaříme cca 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Odstavíme ji z plotny, necháme zakrytou stát ještě alespoň 10 minut a počkáme, než vychladne.

Mezitím si připravíme malinový dip tak, že smícháme jeden hrneček malin, které rozmělníme, a Lipánek Maxi smetanový.

Dip necháme vychladit v lednici.

Zchladlou rýži rozprostřeme na bambusovou podložku do obdélníku, potřeme ji Lipánkem a poklademe ovocem. Poté z rýže pomocí podložky vytvoříme váleček a rozkrájíme na třetiny. Jednotlivé kousky sushi obalíme v chia semínkách, v hoblinkách čokolády a v sezamových semínkách.

Servírujeme s vychlazeným malinovým dipem.