cz en de ru

#vcukuletu smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem

Suroviny
1 Jihočeský syreček
1 zralé mango
1 červená cibule
chilli papričky
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
3 lžíce hladké mouky
1 lžička červené papriky
1 vejce
2 lžíce piva
sůl, pepř

Recept
Nejprve připravte mangový dip. Zralé mango nakrájejte na malé kostičky, červenou cibuli nadrobno, stejně tak chilli papričky a česnek. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej, přidejte cibuli, chilli papričky, česnek a nakonec mango. Vše dobře promíchejte a duste, až bude mango zcela měkké, chutě se propojí a vznikne pasta. Pánev odstavte a dip nechte zchladnout.

Mezitím si připravte pivní těstíčko a nakrájejte syreček.

Smíchejte hladkou mouku, vejce, červenou papriku, pivo, sůl, pepř a vytvořte hladké těstíčko. Nechte chvíli odpočinout. Nakrájený syreček obalujte v těstě a smažte z obou stran po dobu přibližně 30 vteřin.