cz en de ru

Brambory ve slupce s dipem ze žervé

Příprava: cca 45 minut
Množství: 4 porce

Suroviny

  • 600 g brambor
  • 70 g Jihočeské zakysané smetany
  • 320 g Lipánek žervé s pažitkou
  • 10 ml citronové šťávy
  • 10 ml olivového oleje
  • sůl, pažitka

Recept

Brambory omyjte, kartáčkem očistěte a dejte do mísy. Osolte, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte zhruba 25 minut, než jsou brambory měkké.

Mezitím si připravte dip. Do misky dejte žervé, zakysanou smetanu, nadrobno nasekanou pažitku, osolte, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Pečené brambory podávejte s dipem a sklenicí mléka.