cz en de ru

dezerty

Čokoládovo-oříškové potěšení ve skleničce

Poďte si připravit lahodný dzert z tradiční Jihočeké Lahůdky, poctivé zakysané smetany bez chemie.

Jihočeský dezert

Několik hodin před přípravou dezertu dejte do sklenky rozinky, zalijte rumem a nechte je nasáknout. Pak si do misky dejte cottage, přidejte skořicový cukr, rozinky a promíchejte. Servírujte…

Veselé tiramisu

Čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni spolu se smetanou. Tím docílíte, že čokoláda v poháru zcela neztuhne a zůstane vláčná. Do misky…

Domácí nanuk

Dobře zralé broskve omyjte a zbavte slupek a pecek. Broskvovou dužinu dejte do misky, důkladně rozmačkejte vidličkou nebo si pomozte elektrickým mixérem. Dvě třetiny dužiny si nechte zvl..

Jahodový šejk

Jahody omyjte, osušte a v misce je vidličkou rozmačkejte. Kdo nechce mít v nápoji kousky ovoce, použije elektrický mixér. Přidejte trochu vody, promíchejte a dejte do tvořítka na led…

Jihočeské dortíky se sladkou čepičkou

Nejdříve si připravte těsto na dortíčky. Všechny tekuté ingredience o pokojové teplotě smíchejte dohromady, stačí zašlehat vidličkou. V jiné míse smíchejte sypké ingredience…

Jogurtové koblížky

Mouku, jogurt, vejce, prášek do pečiva a špetku soli smíchejte a z vláčného těsta lžičkou vykrajujte kousky. Vkládejte je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažte dozlatova. Usma…

Koláč z listového těsta s ovocem

Menší plech nebo koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a zapneme troubu na 200 °C. Připravíme ovocnou náplň: mascarpone nebo Jihočeské pomazánkové máslo smícháme s pískový…

Velikonoční mazanec

Vláčný, máslem vonící a dozlatova upečený mazanec nesmí chybět na žádném velikonočním stole.
A aby se i ten váš letošní mazanec rozplýval na jazyku, zkuste ho připravit podle následujícího receptu.

17 článků
2 strany
1 2 následující