cz en de ru

dezerty

Nepečený jahodový koláč ze zakysané smetany

Vyzkoušejte nepečený koláč ze Zakysané smetany Madeta. Jemný piškotový korpus, čerstvé jahody a smetana z nejlepšího jihočeského mléka se vám rozplyne na jazyku a navodí letní atmosféru.

Tvarohový mugcake

Pokud máte rádi dezerty, které se rychle „upečou“ a ještě rychleji sní, pak je tento mugcake právě pro vás :-)

Lahůdková sklenička s vanilkovým krémem

Mlsejte bez výčitek, protože právě to s naší Lahůdkou můžete. Na tomto vrstveném dezertu si dozajista pochutnáte a v kuchyni strávíte jen nezbytně nutné množství času.

„Antialergická“ roláda bez lepku a laktózy

Tato lehká roláda se u vás moc neohřeje. Je z našeho Tradičního pomazánkového, plná čerstvého ovoce, a přitom je bez lepku i laktózy. Tak šup na to ;-)

Čokoládová zmrzlina z Jihočeské smetany

Osvěžte se v horkém počasí něčím opravdu dobrým. Udělejte si smetanově-čokoládovou zmrzlinu z poctivé Jihočeské smetany a plnotučného mléka. Budete se oblizovat až za ušima :-)

Strouhaný makový koláč bez lepku, laktózy i vajec s Jihočeským tradičním pomazánkovým laktóza 0,01% 

Pokud trpíte laktózovou a lepkovou intolerancí nebo alergií na lepek či vejce, neváhejte a vyzkoušejte výborný recept od Radky Vrzalové, autorky kuchařek plných receptů nejen bez lepku, ale i laktózy a třeba i vajec.

Čokoládová pěna se strouhanou čokoládou

Svátek svatého Valentýna je tady, ať už jej slavíme, anebo jako velká většina Čechů nikoli. Velkolepá oslava určitě není nutná, ale romantické posezení u večeře či jen u dezertu dozajista váš protějšek potěší. Abyste nad přípravou nestrávili mnoho času, připravili jsme pro vás jednoduchý recept.

Čokoládovo-oříškové potěšení ve skleničce

Poďte si připravit lahodný dzert z tradiční Jihočeké Lahůdky, poctivé zakysané smetany bez chemie.

Jihočeský dezert

Několik hodin před přípravou dezertu dejte do sklenky rozinky, zalijte rumem a nechte je nasáknout. Pak si do misky dejte cottage, přidejte skořicový cukr, rozinky a promíchejte. Servírujte…

Veselé tiramisu

Čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni spolu se smetanou. Tím docílíte, že čokoláda v poháru zcela neztuhne a zůstane vláčná. Do misky…

23 článků
3 strany
1 2 3 následující