Víte, že jsme otevřeli nový Mléčný bar Madetka?

Snídaně

 * HLAVNÍ CHOD  * POLÉVKY   * DEZERTY   * SVAČINKY   * POMAZÁNKY   * ZDRAVÉ RECEPTY   * SNÍDANĚ

 

Jogurtové lívance s ovesnými vločkami a lesním ovocem


* Příprava: cca 20
minut
* Množství: 4 porce

 

Ingredience
- 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature (200 g do těsta, 100 g na podávání)
- 100 g ovesných vloček
- 60 g celozrné pšeničné mouky

- 8 g cukru

- 4 g kypřícíhi prášku do pečiva

- 1 vejce

- 8 ml řepkovéh oleje

- 400 g lesního ovoce

 

Postup:

Těsto na línace připravte z rozmixovaných ovesných vloček, jogurtu (část si nechte na podávání), vejce, mouky, kypřícího prášku do pečiva a cukru. Nechte chvíli odpočinout. Na olejem vymazané rozehřáté pánvi opečte lívance z obou stran dozlatova. Hotové lívance podávejte s lesním ovocem a jogurtem.

 

Medové vločky s Jihočeským Naturem

* Příprava: cca 10
minut

*Množství: 2 porce

 

Ingredience:

- 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature

- 200 g vloček (oříškové, medové) - záleří na vaší chuti

- čerstvé jahody

- žíce medu

 

Postup:

Na pánvi na mírném ohni opražte vločky na lžíci medu. Mezitím si pokrájejte čerstvé jahody na kousky. V misce smíchejte opražené vločky s jogurtem, poklaďte jahodami, pokud jste vyznavači sladších chutí, posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.

 

Palačinky s Jihočeskými sladkými pomazánkami a čerstvým ovocem

 

* Příprava: cca 20
minut

* Množství: 8-10 palačinek

 

Ingredience:
- 600 ml Jihočeského mléka

- 3 vejce

- 300 g hladké mouky

- špetka soli

- olej na smažení

- jahody, banán

- Jihočeská smetana ke šlehání

- čokoláda na vaření

- Jihočeské sladké pomazánky (čokoládová, vanilková)

 

Postup:
Z hladké mouky, mléka, vajec a soli vytvoříme těsto, aby vznikla správná hustá směs na palačinky. Na pánev vlijeme na rozpálený olej vždy jednu naběračku těsta a smažíme o obou stran dozlatova. Během smažení si připravíme šlehačku, pokrájíme ovoce na malé kousky a rozehřejeme čokoládu na vaření. Na hotové palačinky naneseme Jihočeskou sladkou pomazánku dle chuti, poklademe ji ovocem, dozdobíme šlehačkou a rozpusštěnou čokoládou.

 

Sendvič s Jihočeskou nivou a plátkovým sýrem Lipánek

 

* Příprava: cca 15
minut
*Množství: 2 ks

 

Ingredience:

- 2 bagety nebo ciabatty

- Jihočeské máslo

- plátkový sýr Lipánek

- Jihočeská niva

- baby špenát

- šunka

- cherry rajčata

- 1 rajče keříkové

 

 

Postup:

Nejprve si rozehřejem gril. Bagetu podélně rozřízneme a namažeme Jihočeským máslem. Poklademe baby špenátem, plátkovým sýrem, šunkou, kolečky rajčete, Jihočeskou nivou a přiklopíme druhou stranou bagety. Vložíme do rozpáleného grilu a necháme přibližně 5 minut zapékat. Mezitím si připravíme salátek z baby špenátu a cherry rajčátek.