Inspirujte se nápaditými recepty syryodmadety.cz

Výrobky s nízkým obsahem laktózy

Trpíte intolerancí laktózy? 

Dle uvedených zdrojů až 20 procent české populace trpí touto metabolickou poruchou. Pod vlivem ne vždy pravdivých informací se tito lidé velice často vyhýbají konzumaci veškerých mléčných výrobků. Mléčným produktům od Madety se však nemusíte vyhýbat.

 

Co je to laktózová intolerance?

Laktózová intolerance, neboli neschopnost organizmu strávit mléčný cukr, je způsobena nedostatkem enzymu laktáza, jenž mléčný cukr rozkládá. V důsledku toho může nestrávená laktóza v zažívacím traktu v takovém případě způsobovat například bolesti břicha či střevní koliky.

 

Proč se mléčným produktům od Madety nemusíte vyhýbat?

Pro zákazníky, kteří trpí intolerancí laktózy, jsme připravili Jihočeské pomazánkové tradiční s obsahem laktózy nižším než 0,01 procenta. Laktózu v tomto produktu jsme šetrným způsobem rozložili pomocí enzymu na glukózu a galaktózu, což se projevuje lehce nasládlou chutí.

 

Řadu našich výrobků se sníženým obsahem lakózy rozšiřuje novinka Jihočeský jogurt Nature bílý laktóza  0,01 procenta. Laktózu jsme v tomto produktu opět šetrným způsobem rozložili pomocí enzymu laktázy na glukózu a galaktózu, což se projevuje jeho mírně nasládlou chutí. Jogurt Nature se sníženým obsahem laktózy si však zachovává delikátní mléčnou chuť a především zdraví prospěšné látky. Navíc je velmi dobře stravitelný, a to i pro ty, kterým běžné mléčné výrobky způsobují potíže.

 

 Ve všech ostatních produktech v této kategorii je laktóza rozložena naprosto přírodním způsobem v důsledku zrání, které se v sýrech děje přirozeně.

Výrobky se sníženým obsahem laktózy:

    • * skvěle chutnají
    • * neobsahují žádné konzervační látky, aromata ani stabilizátory
      * jsou přirozeným zdrojem vápníku
    • * mají plnohodnotné složení
    • * jsou vhodné i pro spotřebitele bez intolerance laktózy

 

Výrobky s obsahem laktózy nižším než 0,01 procenta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Výrobky s obsahem laktózy přirozeně nižším než 0,05 procenta: