cz en de ru

Domácí nanuk

Příprava: cca 15 minut + mrznutí Množství: 6 ks

Suroviny

  • 2 vaničky Jihočeského tvarohu s jogurtem (broskev)
  • 20 ml mléka
  • 9 ks broskví

Recept

Dobře zralé broskve omyjte a zbavte slupek a pecek. Broskvovou dužinu dejte do misky, důkladně rozmačkejte vidličkou nebo si pomozte elektrickým mixérem. Dvě třetiny dužiny si nechte zvlášť a do zbylé třetiny přidejte tvaroh, mléko a vidličkou prošlehejte.

Pokud chcete mít nanuky sladší, můžete přidat ještě cukr podle chuti.

Naplňte tvořítka na nanuky nebo menší kelímky od jogurtů, vpíchněte držátko a dejte do mrazáku. Při plnění se fantazii meze nekladou. Můžete střídat dužinu broskve s tvarohem, zkrátka jak vás napadne. Když je nanuk zmrzlý, můžete mlsat.

Pokud nanuk nejde vyndat, ponořte tvořítko nebo kelímek po okraj do vody a po chvilce nanuk vyndáte bez problémů.