cz en de ru

Dort à la Malakoff

Suroviny

  • 2 balíčky cukrářských piškotů
  • 1 Jihočeská smetana ke šlehání
  • 2 kelímky Jihočeské zakysané smetany
  • rum (podle chuti)
  • 3 žloutky
  • 25 dkg Jihočeského másla
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg sekaných mandlí
  • čerstvé jahody a banán
  • máta
  • čokoláda na ozdobu

Recept

V hrnci nad vodní párou vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, nechte zchladnout a pomalu vmíchejte změklé máslo. V jiné míse připravte šlehačku a opatrně ji přimíchejte do směsi.

Stejně opatrně přidejte zakysanou smetanu a vše dobře promíchejte. Nakonec přisypte nasekané mandle, vanilkový cukr a mátu nakrájenou nadrobno. Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií a její bok nastojato obložte piškoty, které předem pokapejte rumem.

Kousky piškotů rozložte i na dno formy a poklaďte je třetinou připraveného krému. Na krém vrstvěte čerstvě nakrájené ovoce a celý postup opakujte tak, aby poslední vrstvou byl krém. Na něj poskládejte čerstvé jahody, ozdobte mátou a nastrouhanou čokoládou.