Andělský dort bez lepku a laktózy
Už jen název napovídá jak úžasný pro chuťové buňky bude teto lehký dort od Radky Vrzalové. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Ingredience
Těsto:
- 5 bílků
- špetka soli + 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem
- šťáva a kůra z 1 Bio citrónu
- 180 g krupicového cukru
- 90 g bezlepkové mouky (Radka Vrzalová doporučuje 30 g mandlové + 60 g Eatfit univerzal)
- Forma 23 cm, pečící papír na vyložení
Krém:
- 390 g Lipánků bez laktózy (3 balení)
- 260 g Jihočeské Lahůdky bez laktózy (2 balení)
- 2 ztužovače šlehačky
Instructions for preparation
- Z bílků, špetky soli, kypřícího prášku a citrónu (kůra+šťáva) vyšleháme pevný sníh, přišleháme polovinu krupicového cukru, až je sníh lesklý a má pevné špičky.
- Zbylý cukr smícháme s moukami a jen lehce vmícháme silikonovou stěrkou do pevného sněhu. Vzniklé těsto přemístíme do formy vyložené pečícím papírem (nevymazáváme!).
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Po upečení vyndáme formu na mřížku, ale dnem vzhůru (obráceně) - aby těsto volně vychladlo.
- Mezitím si připravím krém. Vyšleháme vychlazené Lipánky bez laktózy a Jihočeské Lahůdky bez laktózy, přišleháme ztužovače šlehačky do nadýchaného, ale pevného krému.
- Vychladlý korpus objedeme nožem, opatrně uvolníme z formy a přemístíme na mřížku. Rovnoměrně obmažeme a pomažeme krémem a zdobíme jedlými květinami, citrónovým tymiánem, čokoládou dle možností apod.
Před konzumací je dobré nechat dort uležet v chladu.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.
Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.
Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...