cz en de ru

Jahodový šejk

Příprava: cca 10 minut + příprava ledu Množství: 4 porce

Suroviny

  • 4 vaničky Jihočeského tvarohu s jogurtem (jahoda)
  • 300 g jahod
  • 5 lžic vody
  • trochu mléka

Recept

Jahody omyjte, osušte a v misce je vidličkou ozmačkejte. Kdo nechce mít v nápoji kousky ovoce, použije elektrický mixér. Přidejte trochu vody, promíchejte a dejte do tvořítka na led. Vložte do mrazáku a nechte zmrznout.

Pak jahodové kostky z tvořítka vyndejte a rozsekejte na kousky. Ty vložte do sklenice, na ně dejte vrstvu tvarohu a zakápněte mlékem. Množství mléka reguluje tekutost šejku. Podávejte se lžičkou a brčkem. Zdobte kouskem jahody a snítkou meduňky či máty.