cz en de ru

Jihočeské dortíky se sladkou čepičkou

Příprava: cca 40 minut + pečení Množství: 6 porcí

Suroviny

na korpus:

  • 125 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 100 ml Jihočeského mléka
  • 45 g Jihočeského másla

na krémy:

  • 200 g Jihočeského másla
  • 100 ml Jihočeské smetany ke šlehání
  • Jihočeská sladká pomazánka vanilková
  • Jihočeská sladká pomazánka čokoládová
  • cukr moučka
  • jahody, kiwi či jiné oblíbené ovoce

Recept

Nejdříve si připravte těsto na dortíčky. Všechny tekuté ingredience o pokojové teplotě smíchejte dohromady, stačí zašlehat vidličkou. V jiné míse smíchejte sypké ingredience a poté z obou směsí umíchejte hladké těsto.

Půlkou těsta naplňte tři formičky košíčků na muffiny do ¾ a do zbylé poloviny těsta přidejte kakao. Tmavým krémem naplňte zbylé tři formičky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 – 25 minut.

Než se dortíčky upečou, připravte si krémy. Smetanu vyšlehejte dotuha. V jedné míse smíchejte polovinu změklého másla, Jihočeskou vanilkovou pomazánku, polovinu vyšlehané smetany a lžíci cukru moučka. Ten samý postup opakujte s čokoládovou pomazánkou.

Upečené muffiny nechte vychladnout a poté pomocí zdobičky naneste na dortíčky krém. Ozdobte jahodami, kiwi či jiným ovocem a podávejte.