cz en de ru

Koláč z listového těsta s ovocem

Příprava: 20 minut + pečení Množství: 8 porcí

Suroviny

  • 400 – 500 g listového těsta
  • 500 g Jihočeského pomazánkového másla
  • 4 lžíce pískového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2–3 vejce
  • 50 g bílé čokolády
  • 250 g malin, ostružin, borůvek nebo jahod

Recept
Menší plech nebo koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a zapneme troubu na 200 °C.
Připravíme ovocnou náplň: mascarpone nebo Jihočeské pomazánkové máslo smícháme s pískovým a vanilínovým cukrem, vejci, kousky nakrájené čokolády a nakonec lehce vmícháme ovoce.
Těsto vyválíme na obdélníkový plát silný asi 4 mm, přeneseme na plech či formu a vidličkou na několika místech propícháme.
Vložíme do vyhřáté trouby a asi 10 minut předpečeme. Předpečené těsto pokryjeme náplní, uhladíme a již při mírnější teplotě (asi 180 °C) přibližně 15 minut dopékáme.