cz en de ru

Letní rajčatová polévka

Suroviny

  • 8 ks čerstvých rajčat
  • 2 lžíce Jihočeského cottage
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • jarní cibulka
  • 100–150 ml zeleninového vývaru
  • citron
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • italské bylinky
  • cukr

Recept

Rajčata omyjte, nakrojte, spařte v horké vodě a poté nakrájejte na malé kousky. Papriky zbavte jadřinců a také nakrájejte na drobné kousky, stejně tak cuketu, šalotku, jarní cibulku a česnek. Vše dejte do mixéru, přidejte Jihočeský cottage a zeleninový vývar, olivový olej, bazalku, sůl, pepř, bylinky a vše rozmixujte.

Směs důkladně promíchejte, dochuťe dle potřeby solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou, bazalkou a dejte vychladit do ledničky.

Při podávání polévku ozdobte lístky čerstvé bazalky, zakápněte olivovým olejem a podávejte s pečivem.