cz en de ru

Certifikáty a ocenění

Madetě byly uděleny certifikáty a ocenění

Rádi bychom se s vámi podělili o radost z ocenění a certifikátů, které získaly naše výrobky. Zároveň vám, našim zákazníkům, touto cestou děkujeme, protože bez vás bychom je nezískali.

Logem Český výrobek jsou označeny všechny naše výrobky

O tomto označení rozhoduje komise složená ze zástupců Potravinářské komory ČR, státních dozorových orgánů a Ministerstva zemědělství ČR a uděluje ho na dobu tří let, během kterých se dějí namátkové kontroly. Potraviny musí splňovat stanovený podíl českých surovin a zpracování v České republice. Toto logo nese v České republice přes 1 200 výrobků.

Logem Chráněné zeměpisné označení EU jsou označeny Jihočeská niva a Jihočeská Zlatá niva

Evropská unie zavedla toto označení, aby chránila výrobky před paděláním a také z důvodu propagace kvalitních potravin ve třetích zemích. Získání této známky trvá zpravidla několik let a zahrnuje produkty, u kterých příprava, výroba nebo zpracování proběhla na vymezeném území.

Ocenění Klasa

Ocenění Klasa je národní značka kvality ministerstva zemědělství, jejíž logo je jedním z nejstarších a nejrozšířenějších a nese ho téměř 1 200 výrobků od 224 firem. Cílem je „zaručit kvalitu potravin a usnadnit orientaci spotřebitele na českém trhu“. Udílí se na tři roky, během nichž dozorové orgány (Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Státní veterinární správa) provádějí několik kontrol kvality. Za užívání loga firmy na rozdíl od jiných značek na trhu neplatí.

Ocenění Klasa získaly tyto výrobky:

  • Jihočeské mléko lahodné polotučné i plnotučné
  • Jihočeské máslo, Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti
  • Jihočeský tvaroh odtučněný, polotučný i tučný, tvarohový dezert Lipánek kakaový a vanilkový
  • Jihočeský Nature bílý jogurt
  • tavené sýry a Jihočeské Lipno extra smetanové i šunkové, Primator, Madetka
  • čerstvý sýr Jihočeský cottage
  • přírodní sýry Blaťácké zlato, Jihočeský eidam 30%, 45% a uzený, Madeland 45%, Primator
  • plísňové sýry Jihočeská niva a Romadur

Chutná hezkyJihočesky

Známku Chutná hezky. Jihočesky získávají jedinečné potraviny vyrobené z maxima jihočeských surovin a zrozené na území Jihočeského kraje. Jejím prostřednictvím je podporována i lokální zemědělská výroba. Co nejkratší cesta jídla od výrobců na naše talíře je dobrá pro zdraví spotřebitelů i pro jihočeskou krajinu.

Ocenění Chutná hezky. Jihočesky získaly tyto výrobky:

  • v roce 2009 – Balkánský sýr tzatziky
  • v roce 2011 – tavený sýr Romadur
  • v roce 2012 – Fitness syrovátkový nápoj brusinka a citrusy, Imunel nature a brusinka, Klášterní sýr, tvarohový dezert Lipánek limetkový, Tylžský sýr
  • v roce 2015 – Kamadet s pepřem, Jihočeské pomazánkové tradiční laktóza < 0,01%, Jihočeský Nature čokoládový jogurt
  • v roce 2016 – Jihočeský Nature laktóza 0,01% jogurt
  • v roce 2017 – Jihočeská zakysaná smetana 15% laktóza < 0,01%, Jihočeský cottage bez příchuti laktóza < 0,01%

Cenu prezidenta Potravinářské komory ČR

Cílem soutěže o cenu Cenu prezidenta Potravinářské komory ČR za nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku je podpora českých potravin a jejich výrobců a především vyzvednutí českých inovativních potravinářských výrobků. Jejím prostřednictvím chce zároveň komora inspirovat ostatní potravinářské společnosti k inovativnímu přístupu k práci.

Toto ocenění získaly tyto výrobky:

  • v roce 2014 – Klášterní sýr a Jihočeský syreček
  • v roce 2015 – Fitness syrovátkový nápoj brusinka
  • v roce 2016 – Jihočeské pomazánkové tradiční laktóza <0,01%
  • v roce 2017 – Jihočeský cottage laktóza <0,01%

Nejdůvěryhodnější značka

V roce 2015 získalo Jihočeské máslo ocenění spotřebitelů Nejdůvěryhodnější značka. Na základě rozsáhlého marketingového průzkumu jím společnost Azot Marketing Services nově oceňuje značky,v něž mají čeští spotřebitelé největší důvěru.

České cechovní normy

V roce 2016 Madeta a. s. obdržela certifikát České cechovní normy, jež stvrzuje, že firma vyrábí své výrobky dle určeného technologického postupu. Tento projekt podporuje výrobu českých potravin z kvalitních surovin. Cechovní normy ideově vycházejí z bývalých československých státních norem a současných českých technických norem. Potraviny vyrobené podle nich by měly mít nadstandardní charakteristiky proti srovnatelným výrobkům na trhu.