cz en de ru

Pangasius plněný žervé

Příprava: cca 45 minut
Množství: 4 porce

Suroviny

  • 600 g filetů z pangasia
  • 20 ml citronové šťávy
  • 70 g červené cibule
  • 150 g Lipánek žervé
  • 10 ml olivového oleje
  • sůl, zázvor, oregano

Recept

Filety z pangasia omyjte, osušte a rozložte na pracovní desku. Pokapejte je citronovou šťávou, osolte a okořeňte zázvorem a oreganem. Takto připravené filety potřete vrstvou žervé a poklaďte na proužky nakrájenou červenou cibulí. Filety srolujte, ovažte provázkem a dejte nastojato do zapékací misky.

Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě při 180 °C zhruba 20 minut. Podávejte s celozrnným pečivem, s bramborem nebo jen tak se zeleninovým salátem.