cz en de ru

Plněná vejce s tvarohovou pomazánkou

Příprava cca 30 minut Množství: pro 4 osoby

Suroviny

  • 6 vajec
  • 135 g Jihočeské tvarohové pomazánky Budapešť
  • 1–2 lžíce smetany
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • kmín
  • mletá červená paprika
  • pažitka, ředkvičky a paprika na ozdobení

Recept

Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladit. Oloupaná je rozpůlte, vyjměte žloutky a dejte je do misky. Přidejte tvaroh, mléko, sůl, kmín i červenou papriku podle chuti a našlehejte jemný krém. Vmíchejte do něj nadrobno okrájenou cibuli a naplňte bílkové misky. Je-li třeba, opatrně jim seřízněte dno, aby lépe stály. Na talíři ozdobte plněná vejce pažitkou, ředvičkami a na proužky nakrájenou paprikou či bylinkami dle chuti.