cz en de ru

Pomazánka pro pivní znalce

Příprava: cca 15 minut Množství: pro 4 osoby

Suroviny

  • 3 Romadury
  • 1 Jihočeské pomazánkové máslo bez příchuti
  • 4 trojúhelníčky taveného extra smetanového Lipna
  • 1 střední cibule, nadrobno nakrájená
  • trochu piva
  • podle chuti čerstvě namletý černý pepř

Recept

Romadur buď rozmačkáme vidličkou, anebo nastrouháme nahrubo, dokonale promícháme s pomazánkovým máslem, taveným sýrem a cibulí. Pak podle chuti naředíme pivem a opepříme. Necháme do druhého dne uležet v chladničce. Jako přílohu volíme čerstvý chléb, bagetu, ciabattu… záleží na chuti. Chybět by ovšem nemělo pivo.
Pokud v pomazánce najdou zálibu i neplnoletí, určitě ocení zapíjení dobře vychlazeným Jihočeským zákysem natur nebo Jihočeským podmáslím.