Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
Ingredience
- 90 g Jihočeského žervé
- 500 g oloupaných kedluben
- 1 l vývaru
- 200 ml Jihočeské smetany 33%
- 120 g oloupané cibule
- 60 g Jihočeského másla
- 40 g hladké mouky
- ředkvičky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- plocholistá petržel
Návod na přípravu
Kedlubny nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme Jihočeské máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Poté přidáme nastrouhané kedlubny a 3 minuty je za častého míchání restujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme lžičku soli a špetku čerstvě mletého pepře a za občasného míchání vaříme 10 minut. Přidáme muškátový oříšek, promícháme a pomalu vaříme dalších 10 minut. Přidáme Jihočeskou smetanu, promícháme, přivedeme k varu a po půl minutě stáhneme z ohně. Dle potřeby dochutíme solí. Navrch polévky dáme lžíci žervé od Madety, posypeme nakrájenou petrželí a ředkvičkou a podáváme :)
Podobné recepty
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience Těsto: 240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru
Těstovinový salát s kuřecím masem, koprem a dresingem z Jihočeského tvarohu & jogurtu
Ingredience (na 2 porce) 1 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 200 g kuřecích prsou 100 g uvařených těstovin snítka kopru olivový olej lžička hrubozrnné hořčice lžička medu citron granátové jablko sůl pepř
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...