Langoš na sladko s Lipánkem
Domácím langošům se ty kupované nemůžou rovnat. Zkuste si je připravit doma a možná se tento recept zařadí mezi Vaše klasiky jako jsou lívance nebo vdolky.
Ingredience
- 130 g Lipánka tradičního
- 500 g hladké mouky + na posypání
- 30 g droždí
- 250 ml Jihočeského mléka
- špetka soli
- 1 lžíce cukru krupice
- olej na smažení
- čerstvé ovoce (broskve, jahody, hroznové víno…)
- vlašské ořechy
- javorový sirup
Návod na přípravu
Ovoce opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. 100 ml mléka ohřejeme tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijeme do misky a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme lžíci mouky a cukr. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do velké mísy dáme zbytek mouky, sůl a kvásek. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout. Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 8-10 bochánků. Rukama každý roztáhneme na placku a necháme dalších 30 minut kynout. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme minimálně 3 cm vysokou vrstvu oleje. Langoše smažíme jeden po druhém asi minutu z každé strany a pak je odkládáme na papírovou utěrku. Langoše potřeme Lipánkem tradičním, posypeme ovocem, vlašskými ořechy a zakápneme javorovým sirupem. Dobrou chuť :)
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Obalovaný sýr Lipánek se šunkou a vařeným bramborem
Ingredience (2 porce) 200 g sýru Lipánek 48% 100 g šunky dle výběru 400 g brambor olej tatarská omáčka nebo majonéza pažitka Jihočeské máslo Trojobal: hladká mouka čerstvé Jihočeské mléko 1 vejce sůl strouhanka
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Obalovaný Jihočeský syreček se slaninou a pečeným bramborem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 100 g slaniny 300 g brambor olej tatarka/majonéza Trojobal: mouka čerstvé Jihočeské mléko sůl 1 vejce strouhanka
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony
Ingredience Těsto: 260 g hladké mouky 130 g Jihočeského másla 60 g studené vody špetka soli Náplň: 1 Lipánek tavený sýr 1 Jihočeská smetana 5 vajec 250 g žampionů 1 menší pórek 2 lžíce másla sůl, pepř Na dokončení: červená cibule 3 žampiony 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
Kuřecí roládky s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) 2× Tylžský sýr 2 kuřecí prsa 100 g šunky 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvých bylin 1 stroužek česneku sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...