Narozeninový dort Harryho Pottera
Nejen na Halloween, ale třeba jako narozeninový dort pro milovníky tohoto kouzelníka oceníte recept od Radky Vrzalové.
"Tenhle dort v té klasické lepkové variantě jsem hrozně dlouho nevnímala, ale pak mě vlastně uchvátil a tak trochu dojmul a tak jsem se snažila, aby si ho mohlo vychutnat co nejvíce dětí s různými zdravotními dietami.... " říká Radka Vrzalová, autorka receptu.
Ingredience
- 150g mladé cuketky jemně strouhané (dužnina bez pecek)
- 170g cukru krupice + 1 cukr vanilkový + 3 g soli
- 150ml řepkového oleje
- 150ml kokosového mléka (My love)
- šťáva a kůra z 1 malého BIO citrónu
- 50g jemného strouhaného kokosu
- 270g samokypřící mouky + 30g cizrnové mouky jemné
- 1 pol. lžíce octa + 1 káv. lžička Tuzemáku
- 5g kypřícího prášku a 3g jedlé sody
Na krém
- Vyšleháme 2 balení bezlaktóz. pomazánkového másla od Madety a 3 balení Lipánka bez laktózy s 3 vrch. polévkovými lžícemi ostružinového džemu, dosladíme podle chuti a přidáme šťávu a kůru z Bio citrónu, též podle chuti.
Na písmenka
- cca 100g marcipánu obarvené gelovou barvou Wilton spring green
Návod na přípravu
- Cuketku (+vejce) vyšlehejte s cukrem, solí a citrónem, přimíchejte olej, kokosové mléko. Střídavě (na 2x) opatrně přimíchejte směs mouk s kokosem a poslední kypřící prášek se sodou a ocet s rumem.
- Rozprostřete těsto do připravené formy. Pečte ve vyhřáté troubě na statické teplo na 175 stupňů, až je špejle po vytažení z těsta suchá. Prvních 30 minut troubu vůbec neotvírejte. Trvá to cca 45 minut.
- Korpus po upečení nechte 10 minut vychladnout ve formě, pak velmi opatrně uvolněte a pomocí papíru jen posuňte na mřížku, kde úplně vychladne. Vychladlý potřete rovnoměrně krémem a dozdobte obarvenými marcipánovými písmeny.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature
Ingredience 1,5 hrnku hladké mouky 3/4 lžičky kypřicího prášku 0,5 lžičky jedlé sody špetka soli 120 g povoleného Jihočeského másla + na vymazání formy 1 hrnek cukru 2 vejce 1/3 hrnku bílého Jihočeského jogurtu Nature 1/3 hrnku čerstvého Jihočeského mléka 10 jahod + na ozdobu 100 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 20 g moučkového cukru
Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou
Ingredience 100 g cukru 200 g hladké mouky + na vysypání formy 90 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 vejce kůra z jednoho citronu 0,5 lžičky jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce citronové šťávy 90 ml oleje špetka soli Jihočeské máslo na vymazání formy 2 citrony na ozdobu Náplň: 2 vejce 300 g tradičního Lipánka 3 lžíce citronové šťávy 30 g cukru Drobenka: 60 g Jihočeského másla 50 g cukru 60 g hladké mouky
Cheesecake ve skleničce s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) Na korpus: 140 g máslových sušenek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 lžička skořice Krém: 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu broskev 200 g Jihočeského žervé 2 lžíce cukru Na dochucení: 4 broskve 1 lžíce cukru 1 lžíce citronové šťávy
Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod
Ingredience 200 g filo těsta 30 g Jihočeského másla 300 g čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce vanilkové pasty 2 balení sladké pomazánky Lipánek 1 lžička citronové šťávy 150 g mražených jahod 50 g čerstvých jahod + na ozdobení pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení 1 lžička solamylu 1 lžička citronové kůry 20 g moučkového cukru 3 lžíce vody
Chia pudink s Jihočeským tvarohem & jogurtem, maracujou a mátou
Ingredience (na 2 porce) 40 g chia semínek 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 maracuji 6 jahod snítka máty med špetka soli
Ovocný salát s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) 3 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 100 g jahod 100 g malin 100 g borůvek 100 g kiwi 100 g banánu 1 pomeranč 2 lžíce limetkové šťávy javorový sirup nebo med dle chuti máta na ozdobení
Tvarohové řezy s kakaovým Lipánkem, ovesnými vločkami, čokoládou a ovocem
Ingredience 200 g tvarohového Lipánka 150 g hladké mouky 80 g ovesných vloček 30 g hořké čokolády 80 g třtinového cukru 80 g bílého cukru 1 lžička skořice 0,5 lžičky kypřicího prášku 3 lžíce Jihočeského mléka 1 lžička Jihočeského másla na vymazání formy 1 bílek 3 lžíce mražených malin hrst čerstvých malin a ostružin na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...