Nivoví šneci
Vděčná chuťovka na každý, nejen silvestrovský, stůl.
Ingredience
- 1 ks listového těsta
- 100 g Jihočeské nivy 60 %
Návod na přípravu
Listové těsto rozválejte natenko tak, aby se při smotávání neroztrhalo.
Na rozválené těsto nasypte rovnoměrně Jihočeskou nivu. Poté těsto smotejte opatrně do ruličky. Nezapomeňte těsto utahovat.
Ruličku rozkrájejte na kolečka přibližně 1 cm tlustá. Vyskládejte kolečka na plech a při 180°C pečte 20 minut.
Servírujte rodině nebo přátelům, vaše Madeta.
Podobné recepty
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Vánoční obložené chlebíčky s bramborovým salátem a pomazánkovým máslem
Okouzlete nejen v čase Vánoc. Tyhle chlebíčky budou vaším majstrštykem.
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Smoothie s třešněmi, jahodami, banány a Lipánkem
Banán v čokoládě není nadarmo stálá kombinace v nejrůznějších pochoutkách. Vyzkoušejte i shake doplněný Lipánkem.
Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...