Odlehčená fritatta
Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!
Ingredience
pro 4 osoby
- 3 střední brambory
- 1 růžice brokolice + kmín a sůl na vaření
- 1 červená paprika
- ½ střední červené cibule nakrájená na drobné kostičky
- 4 střední vejce
- 2 balení Jihočeského Cottage bez laktózy
- 1 balení bílého jogurtu Nature bez laktózy
- 200 g šunky nevyšší kvality nakrájené na kostičky
- 200 g strouhaného sýra z Tylžského bochníku 48% s nízkým obsahem laktózy (nebo tvrdého bezlaktózového sýra)
- sůl, čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek dle chuti
- 1 pol. lžíce řepkového oleje
- skleněná mísa o průměru cca 28 cm
Návod na přípravu
Zeleninu omyjeme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5centimetrové plátky, červenou papriku na drobné kousky.
V misce smícháme jogurt, vejce, cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, šunku a papriku. Necháme vychladnout.
Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do poloměkka (cca 10 minut). Poté přelijeme ledovou vodou, aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.
Na dno mísy rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, přidáme šunku s paprikou a cibulí a přelijeme prošlehanou směsí vajec, sýra a koření. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Navrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.
Pečeme na statické teplo při teplotě 230 °C do zlaté barvy (cca 10-15 minut). Servírujeme teplé, vlažné i studené.
Podávat můžete k snídani, obědu a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři.
Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Obalovaný sýr Lipánek se šunkou a vařeným bramborem
Ingredience (2 porce) 200 g sýru Lipánek 48% 100 g šunky dle výběru 400 g brambor olej tatarská omáčka nebo majonéza pažitka Jihočeské máslo Trojobal: hladká mouka čerstvé Jihočeské mléko 1 vejce sůl strouhanka
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Obalovaný Jihočeský syreček se slaninou a pečeným bramborem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 100 g slaniny 300 g brambor olej tatarka/majonéza Trojobal: mouka čerstvé Jihočeské mléko sůl 1 vejce strouhanka
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony
Ingredience Těsto: 260 g hladké mouky 130 g Jihočeského másla 60 g studené vody špetka soli Náplň: 1 Lipánek tavený sýr 1 Jihočeská smetana 5 vajec 250 g žampionů 1 menší pórek 2 lžíce másla sůl, pepř Na dokončení: červená cibule 3 žampiony 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
Kuřecí roládky s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) 2× Tylžský sýr 2 kuřecí prsa 100 g šunky 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvých bylin 1 stroužek česneku sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...