cz en de ru

Rýžový pudink

Množství: 2 porce

Suroviny

  • 100 g rýže
  • 30 g Jihočeského másla
  • 200 ml Jihočeského mléka
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • čerstvé jahody
  • skořice
  • vanilkový lusk
  • vanilkový cukr
  • máta na ozdobu

Recept

V hrnci smíchejte mléko, smetanu, vanilkový cukr a přiveďte k varu. Poté vsypte rýži, přidejte čerstvou vanilku a na mírném ohni vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.

Nakonec přidejte máslo, odstavte z plotny, nechte stát alespoň 10 minut a počkejte, než pudink vychladne.

Mezitím si připravte jahodový přeliv. Větší část jahod očistěte, omyjte a propasírujte přes sítko. Pokud nejsou dostatečně sladké, dochuťte vanilkovým cukrem a zbylé jahody nakrájejte na kousky.

Do skleniček vrstvěte rýžový pudink, zalijte jahodovým přelivem, ozdobte mátou a vanilkou.