cz en de ru

Sýrová polévka s česnekem

Příprava: cca 30 minut Množství: 4 porce

Suroviny

  • 1 litr vody
  • 60 g česneku
  • 35 g Jihočeského másla
  • 40 g jarní cibulky
  • 1 kostka zeleninového bujónu nebo 1 litr vývaru
  • 100 g extra smetanového Jihočeského Lipna
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka
  • 60 g staršího chleba

Recept

Do hrnce dejte 25 g másla a osmahněte na něm oloupaný a prolisovaný česnek. Vložte na kolečka pokrájenou jarní cibulku a osmahněte ji. Zalijte horkou vodou. Rozdrobte do hrnce bujón a provařte zhruba pět minut. Pak polévku za stálého míchání zjemněte na kostičky nakrájeným Jihočeským Lipnem. Počkejte, až se rozpustí a dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s chlebovými krutony osmaženými dozlatova na zbylém másle. Ozdobte čerstvou petrželkou.