cz en de ru

Sýrová srdíčka

Příprava cca 20 minut + pečení a chladnutí

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • 50 g Jihočeského másla
  • 2 žloutky
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • sůl, kmín
  • proužky sýra Madeland
  • proužky šunky nebo slaniny

Recept

Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte změklé máslo, žloutky, smetanu, osolte, okmínujte a vypracujte hladké a vláčné těsto. Dejte jej alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Pak odpočinuté těsto rozdělte na kousky a z každého vyválejte váleček, který vytvarujte do tvaru srdíčka. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, jednu polovinu posypte kmínem a pečte na 170 °C 20 minut.

Po upečení srdíčka vyndejte a hned je obalte na proužky nakrájenou šunkou, plátkovým sýrem. Položte zpět na pečící papír a dejte ještě na 5 minut do trouby, aby se šunka a sýr pěkně zatáhly.