cz en de ru

Tvarohovo-borůvkový koláč

Suroviny

Těsto:

  • 2 žloutky (bílky použijte do mezivrstvy)
  • 100 g třtinového cukru
  • strouhaná kůra z jednoho citronu
  • 200 g změklého Jihočeského másla
  • 300 g hladké mouky

Mezivrstva:

  • 2 vaničky Jihočeského plnotučného tvarohu
  • 1 Jihočeská zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový puding

Dokončení:

  • borůvky
  • dle kyselosti borůvek třtinový cukr

Recept

Vypracujte hladké těsto, nechte chvíli odpočinout, poté jej vmačkejte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a nechte odpočívat v lednici. Mezitím si připravte tvarohovou směs. Všechny ingredience smíchejte dohromady a metličkou rozmíchejte na hladký krém.

Předehřejte troubu na 180 °C. Připravenou směs naneste na korpus, posypejte borůvkami a dle potřeby doslaďte třtinovým cukrem. Koláč pečte po dobu 30 – 40 minut, dokud není okraj korpusu mírně hnědý.