cz en de ru

Tvarohovo-ovocná zmrzlina

Množství: 6–8 nanuků (záleží na velikosti formiček)

Suroviny

  • 2 vaničky Jihočeského tvarohu s jogurtem broskev
  • 20 ml mléka
  • 9 ks broskví

Recept

Dobře zralé broskve omyjte a zbavte slupkek a pecek. Dále budete pracovat jen s broskvovou dužinou. Dejte ji do misky a důkladně rozmačkejte vidličkou, nebo si pomozte elektrickým mixérem.

Dvě třetiny dužiny si nechte zvlášť a do zbylé třetiny přidejte tvaroh, mléko a vidličkou prošlehejte. Pokud chcete mít nanuky sladší, můžete přidat ještě cukr podle chuti.

Naplňte tvořítka na nanuky, nebo menší kelímky od jogurtů, vpíchněte držátko a dejte do mrazáku. Při plnění se fantazii meze nekladou. Můžete střídat dužinu broskve s tvarohen jak vás napadne. Když je nanuk zmrzlý, můžete mlsat.

Pokud nanuk nejde ven, ponořte tvořítko nebo kelímek po okraj do vody a po chvilce nanuka vyndáte bez problémů.