cz en de ru

Velikonoční tvarohový beránek

Příprava: cca 20 minut + pečení
Množství: jedna velká forma nebo dvě malé

Suroviny

  • 650 g Jihočeského tvarohu
  • 3 vejce
  • 50 g Jihočeského másla
  • 150 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 přášek do pečiva
  • 20 ml Jihočeského mléka
  • 90 g čokolády
  • 15 g tuku

Recept

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte tvaroh, cukr, mléko a změklé máslo. Dobře promíchejte nebo ještě lépe použijte elektrický šlehač.

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Pak přisypte k tvarohové směsi a vypracujte těsto. Je-li husté, přidejte trochu mléka. Formu na beránka vymažte tukem, vysypte moukou nebo strouhankou a naplňte do dvou třetin těstem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 – 50 minut podle velikosti beránka. Po upečení nechte vychladnout a pak vyndejte z formy. Pokud jste milovníci čokolády, pak do misky nalámejte čokoládu, přidejte tuk a nechte rozpustit ve vodní lázni. Čokoládou pak potřete beránka a dejte do chladu ztuhnout.