cz en de ru

Výrobky bez laktózy

07. 04. 2017
Rozšířili jsme portfolio výrobků s obsahem laktózy < 0,01%. Ochutnejte naše novinky, jako jsou Jihočeský cottage, zakysaná smetana či jahodový jogurt Nature.

Co je laktózová intolerance?

Laktózová intolerance neboli neschopnost organizmu strávit mléčný cukr je způsobena nedostatkem enzymu laktáza, jenž mléčný cukr rozkládá. V důsledku toho může nestrávená laktóza v zažívacím traktu v takovém případě způsobovat například bolesti břicha či střevní koliky.

Proč se mléčným produktům od Madety nemusíte vyhýbat?

 

Protože se snažíme myslet na všechny zákazníky, připravili jsme Jihočeské pomazánkové tradiční s obsahem laktózy nižším než 0,01 procenta. Šetrným způsobem jsme pomocí enzymu v tomto produktu laktózu rozložili na glukózu a galaktózu. Oproti tomu ve všech ostatních produktech v této kategorii je laktóza rozložena naprosto přírodním způsobem v důsledku zrání, které v sýrech přirozeně probíhá.


Výrobky se sníženým obsahem laktózy:

  • skvěle chutnají
  • obsah laktózy mají nižší než 0,01 procenta
  • mají plnohodnotné složení
  • jsou vhodné i pro spotřebitele bez intolerance laktózy
Zpět na Aktuality