Bublanina z Jihočeského podmáslí
cz en de ru

Bublanina z Jihočeského podmáslí

 

 

Ingredience:

  • 200g hladké mouky
  • 125g cukru krystal
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 75ml oleje
  • 0,25l Jihočeského podmáslí
  • ovoce dle chuti
  • drobenka

Postup:

Nejprve v míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva a lžičku jedlé sody. Odstavíme stranou. V další míse vyšleháme vajíčko s olejem a Jihočeským podmáslím. Obě hmoty smícháme dohromady a vlijeme do vymazaného, nebo pečicím papírem vyloženého plechu. Nahoru poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C, 25 minut.