Čokoládová zmrzlina z Jihočeské smetany
cz en de ru

Čokoládová zmrzlina z Jihočeské smetany

Příprava cca 30 min
Množství: 6 – 8 porcí

Ingredience:

  • 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 33%
  • 230 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g kakaa
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 200 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 3 žloutky

Postup:

Do většího hrnce nalijeme smetanu a mléko. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté hrnec odstavíme z plotny. Přidáme vanilkový cukr a 1/2 třtinového cukru, sůl a kakao. Vše pečlivě promícháme.

Směs dáme znovu vařit a přidáme na kousky nalámanou čokoládu, nepřivádíme však směs k varu!

Do takto teplé směsi přidáme vyšlehané žloutky se zbylým cukrem a rychle promícháme.

Směs odstavíme z plotny, rozmixujeme a nalijeme do nádoby, kterou dáme zmrazit. Po cca 5 hodinách můžeme servírovat.