Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
cz en de ru

Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem

 

 

 

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 180 g Jihočeského cottage
  • 50 ml mléka
  • 2 lžičky prášku na pečení
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce (pokojové teploty)
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g jahod
  • hrst máty
  • špetka soli

 

Postup:

1.      Nejdříve přiveďte mléko v malém rendlíku k varu, vhoďte do něj na kousky natrhané snítky máty a vařte pět minut. Poté dejte rendlík z plotny, ale mátu v něm nechte dále louhovat.

2.      V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience – mouky, cukr, prášek na pečení, vanilkový cukr, špetku soli. Nakrájejte omyté jahody na malé kousky a přidejte do mísy.

3.      Ve druhé míse rozmíchejte cottage s olejem a vejci. Z mléka vyndejte snítky máty, přilijte ho k tekutým ingrediencím a znovu promíchejte.

4.      Poté smíchejte obě připravené směsi (sypkou a tekutou) dohromady. Připravte formy na muffiny – je na vás, zda formy vymažete olejem, nebo využijete papírové košíčky. A můžete formy začít plnit těstem (ne až k vrchu – muffinům poroste „čepice“).

5.      Naplněné formy dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.