Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou
cz en de ru

Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou

 

 

 

 

Ingredience (2 porce):

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 tradiční pomazánkové bez laktózy
  • hrst nasekaných bylinek (petržel, kopr, tymián)
  • 2 velká rajčata
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • voda a sůl dle chuti

Postup:

Nakrájejte rajčata (na řezu můžete potřít kapkou javorového sirupu) na poloviny a vložte do olejem vymazaného pekáčku a přidejte tymián. Dále si prolisujte česnek.

Nádivku připravíme tak, že smícháme tradiční pomazánkové s bylinkami a polovinou prolisovaného česneku, dochutíme dle chuti bylinkami.

Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte. Kůži stehen uvolněte prsty a ze všech stran se snažte pod kůži vtlačit nádivku. Povrch stehýnek potřete zbytkem oleje a prolisovaným česnekem. Vložte do pekáčku k rajčatům a bylinkám a podlijte trochou vody.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, případně na posledních pět minut zapněte gril, aby se vytvořila křupavá kůrka. Podlévejte dle potřeby. Servírujte s rýží či bramborem.

 

Tento a další zajímavé recepty si pro vás připravila Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, které můžete najít v jejich kuchařkách https://www.grada.cz/autor/defaultauthor/?authorid=6834.