Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou z tradičního pomazánkového – bez lepku a laktózy
Neváhejte a připravte si lehký oběd.
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 1 tradiční pomazánkové bez laktózy
- hrst nasekaných bylinek (petržel, kopr, tymián)
- 2 velká rajčata
- 2 větší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- voda a sůl dle chuti
Návod na přípravu
Nakrájejte rajčata (na řezu můžete potřít kapkou javorového sirupu) na poloviny a vložte do olejem vymazaného pekáčku a přidejte tymián. Dále si prolisujte česnek.
Nádivku připravíme tak, že smícháme tradiční pomazánkové s bylinkami a polovinou prolisovaného česneku, dochutíme dle chuti bylinkami.
Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte. Kůži stehen uvolněte prsty a ze všech stran se snažte pod kůži vtlačit nádivku. Povrch stehýnek potřete zbytkem oleje a prolisovaným česnekem. Vložte do pekáčku k rajčatům a bylinkám a podlijte trochou vody.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, případně na posledních pět minut zapněte gril, aby se vytvořila křupavá kůrka. Podlévejte dle potřeby. Servírujte s rýží či bramborem.
Tento a další zajímavé recepty si pro vás připravila Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, které můžete najít v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Sýrové nugetky z Lipánka Zlaťáčka
Ingredience (2 porce) 2 × Lipánek Zlatáček 1 vejce 1 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce hladké mouky Na obalení: 1 vejce strouhanka olej na smažení
Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 4 plátky šunky 60 g gramů Jihočeské nivy 60 % 400 g grenaille brambor 2 lžíce čerstvé petržele 1 lžíce pažitky 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř trojobal: 1 vejce čerstvé Jihočeské mléko mouka strouhanka
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience Těsto: 240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru
Tart s Blaťáckým zlatem
Ingredience 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 6 plátků slaniny 6 ks růžičkové kapusty 1 žlutá paprika 1 cibule 1 balení Jihočeské zakysané smetany pažitka sůl pepř špetka muškátového oříšku tymián
Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland
Ingredience (2 porce) 100 g červené papriky 100 g cherry rajčat 100 g cukety 100 g lilku 50 g cibule 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce čerstvého tymiánu 1 lžíce čerstvého rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce čerstvé bazalky 200 g bagety 100 g sýru Madeland 500 g drcených rajčat 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžíce cukru 1 lžíce soli pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...