Nepečený jahodový koláč ze zakysané smetany
cz en de ru

Nepečený jahodový koláč ze zakysané smetany

Ingredience:

  • 6ks cukrářských piškotů

  • 50 ml kávy

  • 2 polévkové lžíce cukru moučka

  • 2 polévkové lžíce cukru krupice

  • 2 čajové lžičky želatiny

  • 2 kelímky Jihočeská zakysaná smetana 18%

  • 150g jahod


 

 

Cukrářské piškoty namočíme ve studené silné kávě, pak piškoty poklademe na dno formy o průměru 10 cm.
Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě. Následně vyždímáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. 
Po částech do želatiny přimícháváme Jihočeskou zakysanou smetanu, osladíme cukrem moučka. Na konec vzniklý krém nalijeme na piškoty a necháme v chladničce přes noc ztuhnout.

Jahody rozmačkáme s cukrem a 2 lžícemi vody. Vzniklou jahodovou omáčkou přelijme dort podle vkusu.