Pečené kuřátko s tzatziki a ledovým salátem
cz en de ru

Pečené kuřátko s tzatziki a ledovým salátem

 

 

 

Ingredience na kuře:

  • 1 středně velké kuře
  • citronová šťáva z 1 středního citrónu
  • 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře
  • 2 lžíce oregana
  • 5 lžic olivového oleje

Ingredience na tzatziki:

  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce octa z bílého vína
  • 200g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
  • 150g jogurtu Nature bez laktózy
  • 1/2 okurky nakrájené na kostičky

Postup:

Citron, sůl, pepř a olivový olej zamícháme v marinádu. Připravenou marinádou pečlivě potřeme celé kuře. Kuře pečeme na pečicím papíře 90 minut při 220°C.

Než dopečeme kuře, připravíme tzatziki dresing. Jihočeskou zakysanou smetanu a bílý jogurt Nature dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, kopr, propasírovaný česnek a vinný ocet. Vše promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou okurku.

Kuřárko servírujeme na listech ledového salátu.