Řízky z vepřové panenky marinované v Jihočeském jogurtu Nature
cz en de ru

Řízky z vepřové panenky marinované v jogurtu Nature

 

Ingredience:

  • vepřová panenka
  • 3x Jihočeský Nature bílý jogurt 150 g
  • 3x vejce
  • 2 stroužky česneku
  • salátová okurka
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • vinný ocet
  • olivový olej
  • Jihočeská zakysaná smetana 18% 180 g
  • bazalka
  • hladkolistá petržel
  • estragon
  • strouhanka
  • olej na smažení
     

 

 

Postup:

Připravíme si marinádu z cukru, soli, vinného octa, kapky olivového oleje a špetky pepře.
Okurku očistíme, oškrábeme, nakrájíme na špalíčky a marinujeme cca 30 minut.
Rozšleháme Nature s vejci, solí, česnekem a kapkou olivového oleje.
Panenku očistíme, nakrájíme a lehce naklepeme. Marinujeme v připravené marinádě z Naturu ideálně 12 hodin.
Připravíme si dip z Jihočeské zakysané smetany, do které nakrájíme bazalku, hladkolistou petržel, estragon a zakápneme olivovým olejem.
Naložené maso obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.