Narozeninový dort Harryho Pottera
Nejen na Halloween, ale třeba jako narozeninový dort pro milovníky tohoto kouzelníka oceníte recept od Radky Vrzalové.
"Tenhle dort v té klasické lepkové variantě jsem hrozně dlouho nevnímala, ale pak mě vlastně uchvátil a tak trochu dojmul a tak jsem se snažila, aby si ho mohlo vychutnat co nejvíce dětí s různými zdravotními dietami.... " říká Radka Vrzalová, autorka receptu.
Ingredience
- 150g mladé cuketky jemně strouhané (dužnina bez pecek)
- 170g cukru krupice + 1 cukr vanilkový + 3 g soli
- 150ml řepkového oleje
- 150ml kokosového mléka (My love)
- šťáva a kůra z 1 malého BIO citrónu
- 50g jemného strouhaného kokosu
- 270g samokypřící mouky + 30g cizrnové mouky jemné
- 1 pol. lžíce octa + 1 káv. lžička Tuzemáku
- 5g kypřícího prášku a 3g jedlé sody
Na krém
- Vyšleháme 2 balení bezlaktóz. pomazánkového másla od Madety a 3 balení Lipánka bez laktózy s 3 vrch. polévkovými lžícemi ostružinového džemu, dosladíme podle chuti a přidáme šťávu a kůru z Bio citrónu, též podle chuti.
Na písmenka
- cca 100g marcipánu obarvené gelovou barvou Wilton spring green
Návod na prípravu
- Cuketku (+vejce) vyšlehejte s cukrem, solí a citrónem, přimíchejte olej, kokosové mléko. Střídavě (na 2x) opatrně přimíchejte směs mouk s kokosem a poslední kypřící prášek se sodou a ocet s rumem.
- Rozprostřete těsto do připravené formy. Pečte ve vyhřáté troubě na statické teplo na 175 stupňů, až je špejle po vytažení z těsta suchá. Prvních 30 minut troubu vůbec neotvírejte. Trvá to cca 45 minut.
- Korpus po upečení nechte 10 minut vychladnout ve formě, pak velmi opatrně uvolněte a pomocí papíru jen posuňte na mřížku, kde úplně vychladne. Vychladlý potřete rovnoměrně krémem a dozdobte obarvenými marcipánovými písmeny.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Koláč z lístkového cesta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkom
Máte pocit, že už ste lístkové cesto vyskúšali na sto spôsobov? Potom bude tento s Lipánkom 101, iste si na ňom pochutnáte.

Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.

Zapečené tortilly s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka
Tortilly s kuracím mäsom či palacinky s ovocím pozná snáď každý, čo to ale skombinovať? Vyskúšajte sladkú tortillu s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka.

Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince

Pistáciové ořechy s krémem z vaječného likéru
Josef Maršálek by se dal označit za kouzelníka v cukrařině. Je to mistr ve svém oboru, který vám přináší tento báječný recept na neobyčejné cukroví.

Mini štóly s čokoládou a višněmi
Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...