Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce)
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 Lipánka Zlaťáčka
- 1× Jihočeské žervé
- 1 malý stroužek česneku
- rozmarýn
- špetka soli
Omáčka:
- 1 dcl Jihočeské smetany
- 1/2 Lipánka Zlatáčka
- sůl, pepř
Návod na prípravu
Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.
Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.
Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.
Podobné recepty
Nivový cheesecake
Cheesecake a slaný? No je to predsa v preklade syrový tortu nie? Rozhodli sme sa splniť jeho menu, vyskúšajte ho aj na slano.
Listový šalát s vlašskými orechmi, melónom, jahodami a Juhočeskou nivou
Lahodný salát tak, jak jej neznáte. Dejte šanci neznámému a poznejte, proč se do tohohle salátu svět zamiloval.
Piškótové rezy s krémom z tvarohového Lipánka
Ingrediencie Piškóta: 120 g Juhočeského masla + na vymazanie formy 200 g cukru 200 g hladkej múky + na vysypanie formy soľ 13 g kypriaceho prášku 4 vajcia 80 ml oleja 70 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 5 g vanilkovej pasty Sirup: 150 g cukru 100 g vody Krém: 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany 1 balenie tvarohového Lipánka 50 g roztlačených čučoriedok 10 g práškového cukru
Ryžové gule so syrom Lipánek plnené mletým mäsom
Ingrediencie (na 12 gulí) Ryžové gule: 250 g ryže arborio 1,3 l vody 20 g Juhočeského masla soľ olivový olej 50 g syra Lipánek 48% Mäsová zmes: 200 g mletého hovädzieho mäsa 0,5 cibuľa 200 ml sekaných paradajok 100 g syra Lipánek 48% 20 g Juhočeského masla soľ korenie 50 g mrazeného hrášku 200 g hladkej múky 300 g strúhanky olej na vyprážanie
Cestoviny so zeleninou a omáčkou z taveného syra Lipánek
Ingrediencie (na 2 porcie) 250 g cestovín 1 balenie taveného syra Lipánek 250 ml čerstvej Juhočeskej smotany 50 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 10 g hladkej múky 20 g Juhočeského masla 1 kuracie prsník 1 malá plechovka kukurice 8 cherry paradajok 20 ml olivového oleja soľ korenie štipka muškátového orieška
Tvarohový koláč s čučoriedkami, posýpkou a tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie 320 g polohrubej múky 170 g Juhočeského masla 180 g cukru 1 vajce 1 lyžička prášku do pečiva Náplň 2× Lipánek tvarohový 1× Juhočeský tvaroh 2 lyžice vanilkového pudingu 2× vanilkový cukor 350 g čučoriedok
Vianočné košíčky s vanilkovou nátierkou Lipánek
Ingrediencie Cesto 250 g hladkej múky 140 g masla 50 g cukru 1 žĺtok Náplň 2× Lipánek vanilková nátierka 150 g čokolády 1 lyžica masla lieskové oriešky
Wrap so syrom Lipánek, pečenou panenskou sviečkovicou a sušenými paradajkami
Ingrediencie (na 2 porcie) 2 celozrnné tortilly 1 balenie syra Lipánek 200 g bravčové panenské sviečkovice 1 šalát little gem 1 malý pohár krájaných sušených paradajok 1 sterilizovaná kukurica 2 lyžice majonézy soľ čierne korenie olej
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...