Sýrové zobání bez lepku a vajec
Receptů na takové to domácí zobánínení nikdy dost. Jistě se bude hodit nejen na Silvestra.
Ingredience
Těsto:
- 300 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eat-fit univerzal)
- 100 ml Jihočeského polotučného mléka
- 100 g Jihočeského másla pokojové teploty
- 1 káv. lžičky soli
- 15 g lněné mouky rozmíchané v 100 ml horké vody - rychle vyšlehat v gel, nechat vychladnout
Náplň:
- 200 g jemně strouhaných sýrů – Jihočeské či Zlaté nivy + Blaťáckého zlato (případně goudy)
- 140 g másla pokojové teploty (pokud netrpíte intolerancí na laktózu můžete použít Jihočeské máslo)
- společně vidličkou utřít na pomazánku
- potravinářská fólie, papír na pečení
Návod na prípravu
Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto - nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem a solí. Pak přidáme máslo, mléko a lněný gel, prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninou.
Po odpočinutí ho rozdělíme na 4 stejné kusy, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky, pěkně ztuhnou.
Troubu předehřejeme na 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut, pak opatrně obrátíme a dopékáme nejlépe na horký vzduch při stejné teplotě cca 10 minut. Necháme zchladnout na mřížce.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.

Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.

Pistáciové ořechy s krémem z vaječného likéru
Josef Maršálek by se dal označit za kouzelníka v cukrařině. Je to mistr ve svém oboru, který vám přináší tento báječný recept na neobyčejné cukroví.

Mini štóly s čokoládou a višněmi
Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.

Čokoládové lanýže s arašídy a skořicí
Lanýže, které jsou sladké? No jistě! Navíc od toho nejpovolanejšího mistra cukráře, Josefa Maršálka.

Trdelník s Lipánkom Tradičným
Máte chuť na trdelník, ale nechcete kvôli tomu čakať na adventné trhy alebo hľadať stánok, kde by ho mohli mať? Urobte si ho doma! Nepotrebujete na to ani žiadne zvláštne náčinie.

Karfiolové placky so syrom Madeland
Karfiolové placky iste každý pozná, je to ľahký obed, ktorý sa však dá ešte vylepšiť. Pridajte do nich náš Madeland a uvidíte, ako sa po nich zapráši.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...