Sladký salát s Jihočeským cottagem
cz en de ru

Sladký salát s Jihočeským cottagem

 

 

 

Ingredience (2 porce):

  • ½ malé dýně hokkaido
  • 1 Jihočeský cottage
  • 80 g quinoi
  • 40 g rozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 granátové jablko
  • 1 limeta
  • 3 snítky máty
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Postup:

1.      Quinou uvařte ve vodě – vaří se přibližně 20 minut v poměru 2: 1 (2x více vody než quinoi).

2.      Během vaření quinoi připravte dýni. Hokkaido není třeba loupat, takže stačí dýni umýt a vydlabat z ní vlákna se semínky. Poté ji nakrájejte na měsíčky (2 cm široké) a promíchejte v míse se lžící olivového oleje. Kousky dýně vyskládejte na plech a dejte je péci na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Dýni ale samozřejmě skvěle připravíte i na grilu.

3.      Vyloupejte jadérka z granátového jablka (doporučujeme v míse se studenou vodou, abyste se lépe zbavili nejedlých lůžek, která vyplavou a lze je tak snadno slít).

4.      A teď již stačí jen připravené suroviny promíchat. Nejdříve samostatně ochuťte Jihočeský cottage. Vmíchejte do něj med, šťávu z limety a nadrobno nasekané lístky máty. Smíchejte uvařenou quinou s jadérky z granátového jablka, rozinkami, nadrcenými ořechy a ochuceným cottagem. K salátu přidejte opečenou dýni.