Výrobky bez laktózy
cz en de ru

Výrobky bez laktózy

07. 04. 2017
Rozšířili jsme portfolio výrobků s obsahem laktózy < 0,01%. Ochutnejte naše novinky, jako je poctivý Lipánek, Jihočeský cottage, zakysaná smetana či jahodový jogurt Nature.

Co je laktózová intolerance?

Laktózová intolerance neboli neschopnost organizmu strávit mléčný cukr je způsobena nedostatkem enzymu laktáza, jenž mléčný cukr rozkládá. V důsledku toho může nestrávená laktóza v zažívacím traktu v takovém případě způsobovat například bolesti břicha či střevní koliky.

Proč se mléčným produktům od Madety nemusíte vyhýbat?

 

Protože se snažíme myslet na všechny zákazníky, připravili jsme Jihočeské pomazánkové tradiční s obsahem laktózy nižším než 0,01 procenta. Šetrným způsobem jsme pomocí enzymu v tomto produktu laktózu rozložili na glukózu a galaktózu. Oproti tomu ve všech ostatních produktech v této kategorii je laktóza rozložena naprosto přírodním způsobem v důsledku zrání, které v sýrech přirozeně probíhá.


Výrobky se sníženým obsahem laktózy:

  • skvěle chutnají
  • obsah laktózy mají nižší než 0,01 procenta
  • mají plnohodnotné složení
  • jsou vhodné i pro spotřebitele bez intolerance laktózy

Novinka - Lipánek smetanový s obsahem laktózy < 0,01% 

Protože lidí s intolerancí laktózy v dnešní době neustále přibývá, rozšířili jsme portfólio výrobků se sníženým obsahem laktózy o jedinečný dětský dezert Lipánek smetanový, kterou jistě ocení především děti, ale i dospělí, kteří si dosud nemohli tento dezert bez obtíží vychutnat.

Výrobky s přirozeně nízkým obsahem laktózy

Řada výrobků, které vyrábíme, mají ze své podstaty přirozeně nízkým obsah laktózy. Všechny z nich si můžete koupit na našem e-shopu http://eshopmadeta.cz/vyrobky-s-nizkym-obsahem-laktozy/, kde se o každém z nich dozvíte více.  

A jak k rozkladu laktózy vlastně dochází? O tom se dočtete v přiložené inzerci.

Zpět na Aktuality