Pečený lilek s rajčaty, bazalkou a balkánským sýrem
Po masových grilovačkách je třeba si to trochu odlehčit.
Ingredience
- 1 balení Balkánského sýru Madeta
- 1 lilek
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- bazalka
- 5 g tymiánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
Lilek podélně rozkrojíme a několika řezy nařízneme. Do vzniklých spár vložíme plátky česneku, osolíme, opepříme, poklademe sekanou bazalkou, tymiánem, přidáme krájená rajčata, plátky balkánského sýru, opět osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme přiklopené v troubě při 160 °C 45 minut, dalších 15 minut pak pečeme dozlatova při 205 °C. Při servírování zdobíme malými lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Podobné recepty
to the list of recipes...WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...