Česnečka se sýrovými krutony s Blaťáckým zlatem
Chcete připravit česnečku tak trochu jinak? S Blaťáckým zlatem to bude mít tu správnou chuť.
Ingredience
- 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 g uvařených brambor
- pažitka
- vejce
- majoránka
- 100 g česneku
- rohlíky či jiné pečivo
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Instructions for preparation
Na plech rozložíme nakrájený rohlík, poklademe jej nakrájeným Blaťáckým zlatem se zeleným pepřem a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby pod gril a zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby. Na olivovém oleji (nebo sádle) si společně s kmínem dozlatova opečeme 100 g nakrájeného česneku. Je důležité jej stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout. Ohřejeme kuřecí vývar, vložíme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene. Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.
Podobné recepty
Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.
Krémová polévka se sýrem Lipánek a sýrovým chipsem
Polévka, která zasytí i bez hlavního chodu. Základ z kuřecího vývaru zjemněný smetanou a Jihočeským máslem k dokonalosti dovede sýr od Lipánka.
Rajčatová polévka s Cottage a sýrovým chipsem
Ten, kdo má rád pizzu si jistě zamiluje i tuto polévku. Její hlavní přísady jsou totiž rajčata, sůl, pepř a jako třeštička Jihočeský cottage a sýrové chipsy.
Mrkvový krém s Jihočeskou smetanou
Pestrobarevná jarní polévka, kterou jistě ocení i ti nejmenší. Navíc hotová za 15 minut!
Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou
I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.
Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem
Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.
Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...