Kroupeto s Romadurem
Romadur a kroupy, že to nejde dohromady? Až ochutnáte tento recept, změníte názor.
Ingredience
- 1 balení Romaduru
- 150 g krup
- 0,5 l kuřecího vývaru (lze nahradit zeleninovým)
- 80 g Jihočeského másla + lžíce másla na zjemnění
- 1 menší cibule
- snítka petrželky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- smažená cibulka na ozdobení
Instructions for preparation
V osoleném vývaru si uvaříme kroupy. Na másle opečeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme uvařené kroupy. Stáhneme z plamene, zjemníme máslem a přidáme nasekanou petrželku. Servírujeme na mělkém talíři, ihned po servírování poklademe nakrájeným Romadurem, posypeme smaženou cibulkou a zdobíme nasekanou petrželkou. Můžeme dochutit olivovým olejem.
Podobné recepty
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Kuře na kari s Jihočeským Nature dipem
Máte svůj osvědčený recept na grilované kuře? Vyzkoušejte i ten náš, mohla by být příjemnou změnou.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.
Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.
Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...