We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature

Ingredience

  • špetka skořice
  • 1 balení Jihočeského jogurtu Nature
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 pomeranč
  • 270 g medu
  • 40 g rozinek
  • 185 ml rumu
  • 6 jablek
  • pistácie
  • vykrajovač jádřince

Instructions for preparation

V hrnci přivedeme k varu rum a med. Ztlumíme a zahříváme cca 10 minut do zhoustnutí. Přidáme rozinky a necháme vychladnout. V míse smícháme šťávu a kůru z pomeranče, cukr a skořici. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky, které namáčíme do pomerančové šťávy a ihned skládáme zpět do tvaru jablka. Namarinovaná jablka dáme do zapékací misky a otvory po jádřincích naplníme rozinkami z medového sirupu smíchané s pistáciemi. Pokapeme medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut doměkka. Během pečení přeléváme šťávou. Upečená jablka ozdobíme Jihočeský jogurtem Nature a posypeme pistáciemi.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk