We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou

30 minut + tuhnutí

difficulty:

List of recipes

Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.

Ingredience

Na korpus

  • 90 g Jihočeského másla
  • 200 g karamelových nebo máslových sušenek

Náplň

  • 3x Jihočeské Cottage bez příchuti
  • 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 33%
  • 250 g Jihočeského tučného tvarohu
  • 300 g bílé čokolády
  • 40 g mletého máku
  • 3 plátky želatiny

 

Instructions for preparation

Sušenky nadrtíme v sekáčku nebo v sáčku válečkem. Smícháme je s rozpuštěným máslem a rovnoměrně je namačkáme do dortové formy.
V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání, nevaříme. Do teplé smetany nalámeme bílou čokoláda a necháme ji rozpustit. Cottage a tvaroh společně zašleháme. Do směsi přilijeme smetanu s čokoládou, přidáme i mletý mák. Nakonec si podle postupu připravíme želatinu (plátky namočíme asi do 15 lžic vody, necháme 10 minut nabobtnat). Zamícháme ji do směsi, kterou nalejeme na připravený korpus. Hotový cheesecake necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.

Zaujal Vás recept tak jako nás? Ve spolupráci s námi ho vytvořila Michaela Poláková, kterou můžete sledovat na IG Michaela_foodphoto

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk