Preclíkový cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky – bez lepku a laktózy
Není cheesecake jako cheesecake. Upečte si s námi a pání Vrzalovou tuto výbornou variantu.
Ingredience
Na slaný korpus:
150 g bezlepkových preclíčků
1 pol. lžíce chia semínek
80 g bezmléčného tuku
Na tělo:
2 x 250 g bezlaktózového Jihočeského polotučného tvarohu
150 g bezlaktózové Jihočeské zakysané smetany
3 vejce
80 g strouhaného sýru bez laktózy (typu uleželý Tylžský apod.)
Po hrsti posekané řeřichy, medvědího česneku, pažitky, odrhnutých pár snítek tymiánu
Sůl, bílý pepř a na špičku nože postrouhaného muškátového oříšku
Instructions for preparation
Preclíky rozdrťte v mixéru, přesypte do misky, přidejte chia semínka a tuk. Vytvořte drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujete do formy vyložené pečícím papírem a dejte do mrazáku ztuhnout.
Tvaroh vyšlehejte do krému, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný Tylžský sýr a vajíčka. Do vzniklého krému přidejte nasekané bylinky. Krém vrstvěte do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepněte a dejte péct do trouby na pečící papír. Pečte 30 minut na 175°C, pak snižte na 150°C a dopékejte ještě cca 30 – 45 minut.
Po upečení nechte vychladnout na mřížce, objeďte po obvodu nožem a uvolněte cheesecake z formy.
Podávejte vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).
Vychutnejte si i další bezlaktózové recepty od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Ananasový dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Tento jemný lehký dezert s nízkým obsahem tuku a výbornou tvarohovo-jogurtovou chutí dodá vašemu tělu potřebné probiotické kultury.
Mražené dortíky
Tohle musíte vyzkoušet! Tvarohové osvěžení nejen na léto.
Chia puding s ovocem a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chia puding je čím dál oblíbenějším trendem. Připravit si ho můžete i s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...