Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Ingredience
- 1 balení Jihočeského Cottage sýru bez laktózy
- 2 vejce vel. M (bezvaječná varianta -1 káv. lžička cizrnové mouky + 1 lněné mouky spařená 80 ml horké vody, vyšlehané vidličkou v gelovitou hmotu)
- 2 pol. lžíce třtinového cukru,
- špetka soli
- 4 g kypřícího prášku bez lepku
- 1 pol. lžíce citrónové šťávy
- 1 pol. lžíce citrón kůry z BIO citrónu
- 5 mírně vrchovatých lžic jemné hladké pohankové mouky (Natural Jihlava)
- 1 pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku bez lepku
- Rozvar:
- 1 hrneček rozmrazeného nebo čerstvého rybízu
- 3 pol. lžíce třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
- 1 pol. lžíce tmavého rumu
- 100 ml vlažné vody
- 2 pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku bez lepku
- Řepkový olej na smažení 3 pol. Lžíce
- cukr moučka
Instructions for preparation
Vyklepnutý Jihočeský cottage bez laktózy vyšleháme s vejci (vaječnou náhradou), sladidlem a citrónem. Přidáme promíchanou mouku s pudinkovým práškem, solí a kypřícím práškem.
Na pánvi rozpálíme olej a stáhneme výkon sporáku na polovinu. Lžící klademe na pánev malé lívanečky, které smažíme zvolna do zlatavého zbarvení, pak je obrátíme a dosmažíme. Necháme na nahřátém talíři stranou (nechávám v lehce vyhřáté troubě).
Na rybízový rozvar přivedeme v malém kastrůlku k varu rybíz s vodou, cukrem a tmavým rumem. Stáhneme opět výkon sporáku na polovinu a do ovoce vidličkou přišleháme pudinkový prášek, mícháme až se veškerý rozpustí a pak necháme minutu provařit (podobně jako pudink).
Na talíř poklademe lívanečky, pocukrujeme dle chuti, přelijeme rozvarem, podávat můžeme s kopičkou bezlaktózového Lipánka.
Tip: jednotlivé lívanečky můžete potřít přepuštěným máslem (v případě, že nemáte intoleranci na laktózu, lze vyrobit i z Jihočeského másla) a k cukru přidat kvalitní sypkou skořici. K servírování lze také použít Lipánka bez laktózy.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Ananasový dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Tento jemný lehký dezert s nízkým obsahem tuku a výbornou tvarohovo-jogurtovou chutí dodá vašemu tělu potřebné probiotické kultury.
Mražené dortíky
Tohle musíte vyzkoušet! Tvarohové osvěžení nejen na léto.
Chia puding s ovocem a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chia puding je čím dál oblíbenějším trendem. Připravit si ho můžete i s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.
Borůvkový dort s Tvarohem & jogurtem
Lehký dortík vhodný nejen na léto, který vám dodá energii, ale budete se po něm cítit plní tak akorát :)
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...