Květákovo sýrové suflé se sýrem Lipánek
Květákovo sýrové suflé je slanou variantou sladkého suflé, kterou si jistě zamilujete úplně stejně. Lipánek ho navíc obohatil svým sýrem.
Ingredience
- 160 g plátkového sýru Lipánek
- 50 g Jihočeského másla + na vymazání formičky
- 50 g hladké mouky
- 450 g plnotučného Jihočeského mléka
- sůl
- 1 lžíce dijonské hořčice
- pepř
- 1/2 hlavičky květáku
- pár kapek citronové šťávy
- 7 vaječných bílků
- 2 formičky na suflé
- strouhanka na vysypání formičky
Návod na přípravu
V osolené vroucí vodě uvaříme květák doměkka. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo, orestujeme mouku a přilijeme plnotučné Jihočeské mléko. Přidáme květák a společně chvíli povaříme. Po uvaření rozmixujeme a přecedíme. Přidáme hořčici a sýr Lipánek. Z bílků a citronové šťávy ušleháme hustý sníh. Dochutíme solí a pepřem. Smícháme se sýrovou omáčkou a vlijeme do formiček vymazaných Jihočeským máslem a vysypaných strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 10 minut.
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Obalovaný sýr Lipánek se šunkou a vařeným bramborem
Ingredience (2 porce) 200 g sýru Lipánek 48% 100 g šunky dle výběru 400 g brambor olej tatarská omáčka nebo majonéza pažitka Jihočeské máslo Trojobal: hladká mouka čerstvé Jihočeské mléko 1 vejce sůl strouhanka
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Obalovaný Jihočeský syreček se slaninou a pečeným bramborem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 100 g slaniny 300 g brambor olej tatarka/majonéza Trojobal: mouka čerstvé Jihočeské mléko sůl 1 vejce strouhanka
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony
Ingredience Těsto: 260 g hladké mouky 130 g Jihočeského másla 60 g studené vody špetka soli Náplň: 1 Lipánek tavený sýr 1 Jihočeská smetana 5 vajec 250 g žampionů 1 menší pórek 2 lžíce másla sůl, pepř Na dokončení: červená cibule 3 žampiony 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
Kuřecí roládky s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) 2× Tylžský sýr 2 kuřecí prsa 100 g šunky 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvých bylin 1 stroužek česneku sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...