Nakládaná Jihočeská niva 60 %
Nakládané sýry jsou nejen velkou lahůdkou, ale v té správné sklenici mohou být i dárkem.
Ingredience
- 100 g Jihočeské nivy 60 %
- 2 paličky česneku
- 3 ks cibule
- 1 litr rostlinného oleje
- dle chuti chilli
- 10 ks celého pepře
- nové koření a bobkový list
Návod na přípravu
Jihočeskou nivu rozřízneme na půl nebo i na třetiny, aby nebyla moc silná.
Velké množství česneku rozmačkáme a natřeme na nivu z obou stran.
Sýr poté posypeme chilli kořením.
Nakrájíme cibuli na kolečka, připravíme si nové koření a bobkový list.
Jihočeskou nivu opatrně rozřežeme na kostičky.
Na dno sklenice dáváme střídavě vrstvu cibule, nivy a koření (jeden bobkový list a dvě kuličky nového koření), dokud není vše ve sklenici. Navrch dáme vrstvu cibule, bobkový list a nové koření, vše zalijeme olejem a necháme alespoň týden uležet.
Naše nakládaná niva může být i kouzelným dárkem pod stromeček.
Že nemáte čas ho připravit? I s tím vám můžeme pomoci. Nakládanou Jihočeskou nivu a Blaťácké zlato nyní můžete koupit ve vybraných obchodech.
Podobné recepty
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Vánoční obložené chlebíčky s bramborovým salátem a pomazánkovým máslem
Okouzlete nejen v čase Vánoc. Tyhle chlebíčky budou vaším majstrštykem.
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Smoothie s třešněmi, jahodami, banány a Lipánkem
Banán v čokoládě není nadarmo stálá kombinace v nejrůznějších pochoutkách. Vyzkoušejte i shake doplněný Lipánkem.
Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...